lördag 15 november 2008

Började skolan igen..

Skulle hitta på nåt med Mo i torsdags men det blev ändrade planer för hon fick jobb, så den blev inte så där jätteproduktiv den heller förutom att jag tvättade första gången på länge. Vällbehövligt. Sen var jag riktigt nervös också.. För dagen efter skulle jag nämligen börja skolan. Mo skulle först ha följt det med kändes lite bättre då sen när hon fick jobb även blev jag nervösare och nervösare.

Så kom fredagen och jag gick upp i tid och duschade och fixade. Åkte med en tidig buss så jag skulle ha tid på mig att hitta dit. Mötte mosman Johan på bussen som skulle till jobbet. Så pratade med han hela vägen till Sandviken och glömde bort en del av nervositeten. Hittade till skolan, inte glömt bort vägen sen i måndags.. Sen hittade jag en karta utanför, hittade mitt hus som var det närmaste, Hugin kallas det för. Gick in, det var lite lässkigt. Kändes som om alla visste om jag inte hörde hemma där. Tittade runt lite, och hittade nästan rätt. Men man lära gå igenom ett ställe så blev en paus först innan jag vågade gå dit. Och sen gick jag en trappa upp där jag hittade salen jag skulle vara i. Klockan var då 11.30 och vi skulle inte börja fören 13.15.. Blev att läsa i En Komikers Uppväxt, mycket bra bok! Det kom massa människor och gick in i min sal en timme innan vi skulle börja men tänkte att dem kanske bara skulle hålla på i en timme. Sen kom en man fram till mig och frågade om jag skulle ha Robban (jag har för mig det var så han heter) och svarade "neej.." Men det skulle jag visst, men hur skulle jag kunna veta det? Så vid 13.15 när dem andra inte slutat sin lektion ännu knackade jag på och en kille öppnade och jag frågade om det här var kreativt filmskapande. Vilket det var. Men dem hade börjat en timme tidigare för dem hade fått salen då. Men lite taskigt. Men det gjorde inget. Läraren skulle berätta för mig vad jag missat under rasten sa han. Var lite roligt innan jag gick in, för det var en kille som frågade om jag hade en penna han kunde låna och sen när han skulle lämna tillbaka den (om han nu tänkte göra det..) var jag borta ;]

Var roligt att vara på en föreläsning! Fick reda på att jag var den ända som inte gick i deras klass, lite lässkigt. Och så fick jag berätta lite om jag hållt på med film förrut men fick inte ut så mycket. Rolig och snäll lärare eaf. Tycker han påminner lite om Rikard Wallin. Sen satt jag ungefär halva tiden och försökte komma på vem han lät som när han pratade. Tillslut kom jag på det, den äldsta i c/o Segemyr, haha :D Alla fick berätta lite om dem hade sysslat med film förrut och om dem helst ville jobba md tvspel eller film. Lärare Robert ville ju såklart att det skulle vara mest som sa film, han höll ju statestik och allt. Sen blev det rast och han hade inte så mycket att säga, så jag hade nog inte missat så mycket.. Fast jag trodde jag skulle veta massa mer om allt efter denna föreläsning men jag blev bara ännu mer förvirrad.. På rasten tyckte han att vi skulle välja grupperna som vi ville arbeta med, det var ju lätt för mig som kände jättemånga..

Vi skulle eaf ha föreläsningar på fredagar vilket var positivt däför att då fanns det parkering och det var ingen kö i matsalen, haha. Jag kom med i en grupp eaf. Robert visade lite olika filmklipp och så fick vi se ett klipp han gjort, det var nog första och sista gången vi fick det för han gillade inte att visa saker han själv gjort. Men han var duktig, men jag lyckades aldrig lista ut var det exakt var han hade gjort.

När föreläsningen var slut hade min grupp möte och jad hälsade alla probert med att skaka hand och säga mitt namn. Dem hade redan massa idéer till våran första labb vi fått som skulle vara en 30 sekunders film. Vi bestämde att mötas på måndag vid 12 för att fortsätta med filmen.

Inga kommentarer: