fredag 28 augusti 2009

Det är bara oviktiga saker på slutet

I måndags så började ju skolan. 08.00. Började med Non-Linear Editing I med proffesor Michael Colin. Han verkar som en bra lärare och dte verkar som en mycket intressant kurs. Lära sig Final Cut Pro, åh underbart!

10 minuters rast och sen blec det nästa lektion, 10.30 -12.50 Film And Video Produktion med Mr. Colin igen. Den verkar också rolig. Mycket filmskapande. I onsdags blev det ut och låtsas filma in ett klip på en minut. Eftersom nästan ingen hade med sig MiniDV band. Jag och Moa fick lite panik när vi inte kom på nåt, men vi lyckades tillslut. Sen skulle man stå inför hela klassen och förklara sin film, istället för att visa den. Jobbigt, prata inför en massa människor man inte känner och även på engelska. Men det gick, och det var en Amerikansk kille som sa att han tyckte våran idé lät bra, haha. Men det var roliga idéer en del andra hade kommit på. Som inte går att filma på 1 min utan editing.. :P Den om tarzan, hhahaha!
13.00-15.20 blev det dags för Cinematography I med favorit läraren Stephen DaVega. Han är så rolig. Den kursen verkar också rolig, men jag är samtidigt lite rädd för den för det känns som vad som helst kan hända där. Och jäklar vad mobbad vi svenskar blir av DaVega, så kul haha! Så kul första lektionen när jag satt bredvid Jocke och Ludde och DaVega tittade åt vårat håll hela tiden när han sa nåt taskigt om Sverige. Många svenskar i den även och hans TA Andy är också svensk. Där blir det att lära sig om kameran, ljus och vinklar och sånt. Underbar lektion både i måndags och tisdags. Han visade oss en massa filmklipp och pratade om en massa intresanta saker. Roligast var nog när han stängde av ljudet när en svensk filmsnubbe skulle prata i ett filmklipp han visade och sa "det här behöver inte höra" ;D

Hem där jag mötte Moa som somnat på soffan ;) Käka och lite så och sen tillbaka till skolan för Principles Of Audio Production mellan 17.00-22.o5. Den tråkigaste kursen. Antagligen någonsin. Proffesorn Rick Kovacic snackade nästan hela den långa 5 timmars lektion om en massa termer och grejs och jag fattade kanske en hundradel av allt.. Men det verkade vara så för alla svenskar, haha. Jag och Moa gick och snackade med honom efter klassen och sa att vi inte riktigt fattade det där för att det var helt nytt för oss och han sa att vi hade lång tid på oss att lära oss det. Så det var ju nåt positivt i alla fall. Något negativt var all läsning han gav oss till läxa tills nästa lektion på måndag. Läsning är okej, men sen när man ska skriva sammanfattning så blir det tråkigt. Svårt! Tidskrävande.

Så ser mina måndagar ut. Onsdagrna ser likadana ut förutom att vi inte har Audio. Skönt att bara ha den en gång i veckan i alla fall.. Och ja, resten av dagarna är jag lediga. Eller ja, jag har ju tons of reading to do.

I tisdags kom Moa och Sandra som också läser film och tvproduktion med IBS hem hit efter deras lektion. (Dem läser Cinematography tisdagar och torsdagar istället) Sandra hade aldrig varit här innan så hon fick se vårat tjusiga hus. Sen gick vi ut på MiniDV band jakt. Utan reslutat. Men en bra sak var att Moa fick lämna tillbaka den där boken vi köpte fel! Wiii! Det blev Yoghurtland för att fira och för att Sandra aldrig ätit där förrut. Så gott så man tror man är i himlen. Det slutade med att vi satte oss på bussen K-Mart istället. Man får ju passa på, gratis att åka buss! Underbar affär, lite som DollarStore. Köpte ett par jeans shorts och en jeans kjol båda riktigt snygga för 8 dollar, det vill säga ungefär 64 kr. Inte dumt. Köpte lite smink, block, pennor, tomma skivor till Audiokursen och lite godis. Hittade pingisrackerts också, men dem var rätt dyra så ska fundera över det. Vi har ju ett pingisbord på baksidan. Och en boll har vi redan, snodd med tillåtelse från Johan från Wentwhort. Så vi ska titta om pingisborden ens är helt och sånt först. Annars blir det pinigs! Hittade en billig men snygg skateboard också, för ungefär 100 kr som jag funderade på att köpa. Vill åka. Vill lära mig. Alla åker typ skateboard här ser så roligt ut!

Idag har det blivit plugg och gått med Sandra och Moa till bibblan för att kopiera och skriva ut lite bilder. Det var lite krångligt men vi lyckades med lite hjälp. Bilderna är till min Cinematography kurs, och Sandra som gått mediafoto på gymnasiet tyckte dem var fina, bra. Då kanske DaVega gör det med :] Fortsatte vårat letande av band utan resultat. Åkte till Elise house och tittade hur Sandra och dem andra IBS tjejerna bor. Stooort men jag tycker vårat hus är finare och mysigare :)
Sunny California. Så varmt dem senaste dagarna. Underbart. Träffade på Christoffer och fortsatte till Apple Store för att kika på hårddiskar med FireWire. En rolig kis vid namn Bingo hjälpe oss. Men det var bara Sandra som slutade med en hårddisk. Jag slutade med lite Star Wars spel istället. Vidare till en annan affär, inga band men hårspray och Mentos istället. Sen resten av dagen har det blivit lite mera plugg.. Men om någon timme bär det av till Wentworth.

3 kommentarer:

orolig mor! sa...

Har varit väldigt orolig över dig de här dagara du inte skrivit, tänkte at skolan blev för hårt men nu ser jag att du har fått det att funka.Du är i mina tankar alla mina vakna timmar. Lova var fin i sina flätor på daniels kalas. Asta Persson flätor:)Ser du har tufft schema men men vill man lära sig nåt så är det bara att plugga. Bra ni fick lämna tillbaka boken. puss puss till nästa gång

mo sa...

Härliga dagar! :D Förutom läsningen då förstås.. Men i övrigt!

Maria sa...

Riktigt fina bilder var det! :)
Har massor av tankar men vet inte hur jag ska formulera dem, men kort sagt: ni är kanonduktiga och jag är så imponerad av er. Blir det någon film som lämpar sig för youtube så är ju det alltid väldigt välkommet. :D
Vad bra att ni fick lämna tillbaka den dyra boken också.
Kämpa på och ha det kanonbra under tiden! Saknar dig!