lördag 27 augusti 2011

Veckan.

Blev inte mycket som efter den fina måndagskvällen upp före sju och sen sitta på bussterminalen till 11.15 då min buss hem från huvudstaden gick. Käkade frulle, läsa tidningar, titta in böcker, lyssna på bra musik inne på bokstället, köpa tre poketböcker 169 kr tillslut på bokstället jag vet inte vad som hände. För mycket tid i väntan. Hittade en bok som jag redan har men inte i poket och utan extra material så det var fint. Det var det som fick mig att börja köpa böcker helt plötsligt. Dem andra två är böckerna har jag velat läsa ett tag. Fast den ena skulle jag hellre vilja läsa på engelska. Började läsa båda två efteråt. Så nu läser jag tre böcker samtidigt. Precis som förr i tiden och precis som jag trivs bäst.
Tilllsut kom min buss och jag slocknade utan att märka det. Hoppade av i Gävle och hittade till stan och sen även till min nya skola. Sen blev det vänta på bussen. Var så himla varmt att jag ställde mig bakom en buske och tog av mig byxorna och strumporna. Alltså jag hade en lång klänning. Min buss var full så jag fick vänta på nästa. Hemma igen blev det Lbs 20årskalas. Smörgåstårta på balkongen med mamma och sen en massa buss med syskonbarnen.

Onsdagen blev det börja skolan. Något nervös var jag på bussresan till Gävle. Men det gick fint. En herre som berättade grejer som helst plötsligt började sjunga och spela guitarr och ville att vi skulle sjunga med. Det var ganska så skrämmande och ganska så roligt. Jag skrattade. Sen kom det helt plötsligt in en massa människor och satte sig. Undrade lite vilka dem var ett tag. Fick reda på det en stund senare. Dem hade med nollningen att göra. Kom in tre killar. Två med lässkiga masker och en som ställde sig och skrek åt oss. Sen sa han typ, vad fan håller jag på med och började prata vanligt. Tänkte också vad fan håller han på med. Men det var ganska roligt när det bara var parodi. Det var några i klassen som började prata på tyska med honom och sa att dem kommit fel. Vet inte om det också hade med nollningen att göra eller om dem verkligen hade kommit fel. Sen var det en tjej som ställde en fråga och svarade något och då sa en annan typ nä då går jag och så gick hon, hon som ställde frågan och en massa andra. Den där killen fortsatte att prata pch berättade att det blev fika och tjej frågade "blir det gofika?", hahaha vet inte om det med ingick i den där nollningteatern. Sen kom det hel drös med nollningmänniskor som sa att vi skulle följa med dem. Dem visade runt oss lite, fast dem var inte så bra på det. Men dem var roliga. Det var min nollning för detta år. Något mer kände jag att jag inte ville vara med på. Hittade ett gäng med lite äldre damer jag hängde med. Vi gick och fixade en massa. Ganska sweeet för sånna saker hade inte jag tänkt på att fixa själv. Sen fick jag skjuts hem till Hofors med. Bra för jag hade för lite pengar på mitt resekassakort så det hade blivit extra dyrt med bussen. Hon som jag åkte med ska jag samåka lite med. Slipper jag bussen och så blir det lite billigare (om vi inte går i skolan varje dag).  "Vi kan ju skylla på åldern" sa dem till mig lite på skoj om att missa nollningen. Men jag måste ju se Breaking News! Höhöhö. Och inte riktigt min grej. Kanske om jag bott i Gävle..

Efter denna otroligt jobbiga dagen i skolan är det skönt med långhelg! Efter skolan blev det en sväng hem till mamma och berätta om dagen och sen häng med Anna och Petra. Vi körde lite gofika hemma hos Anna. Och sen skulle vi skjuta lite men det funkade inte. Varken pistol eller pilbåge. Så blev lite hemmagjort tennis.
I torsdags blev det först hjälpa moster Annette lite med datorn och sen fika med Petra, Anna och lite Amanda. Träffade på kusin Victoria och kusinbarn Olivia där med. Mycket fint.
Igår blev det hårklippning, gratis mat och shopping hemma hos mamma. Kom hem med en massa grejor.
Bröd, pålägg, laktosfrimjölk, ägg, tresortersyoghurt ,grönsaker..

Inga kommentarer: