lördag 20 augusti 2011

Teen Wolf.


Har sett första säsongen av denna nya serie, såg klart det sista avsnittet igår. Gillar den mycket så tur att en säsong 2 kommer. Gillade storyn mycket, var spännande det här först Scott och hans werewolfism och sen allt det här med the alpha.  Men jag tror det hade varit bättre om dem hade gjort lite mer av cliffhanger på slutet.

Bästa karaktären är Stiles. Så rolig. Bästa humorn. Men han är lite väl lik Seth Cohen från OC. But I don't mind för Seth Cohen är bäst. Båda med sin sarkastiska humor och sin långvariga crush på tjejen som inte lägger märke till dem. Samma som med Summer så gillar jag Lydia jättemycket. Hon är en häftig karaktär. Det ska bli spännande att se vad som kommer hända med henne. En karaktär jag däremot tycker är ganska tråkig är huvudkaraktären Scott. Han är bara allmänt tråkig och lite egoistisk. Särskillt med lacrossen som exempel. Han borde ju likt Clark Kent inse att det är ganska mycket fusk att vara en werewolf och spela med vanliga människor. Han får starta sin egna liga, the werewolfes eller något. Men han och Alison var gulliga ihop i början av säsongen men det var allt skönt när de tog ett litet break. Det är synd att Jackson blev som han blev i slutet och helt desperat ville bli en werewolf. Han hade ju sina gulliga stunder, särskillt med Alison. Men det var ju synd nog bara för att göra Scott arg och få det han ville. Annars hade Alison och Jackson varit ett fint par. Men det var ju ändå fint att Alison med sin historia kunde acceptera Scott.

Men något jag gillar med Scott är att han ändå ville försöka bli av med sin werewolfism. Det hade dock varit ännu finare om Lydia med blivit en werewolf och Scott offrat sig själv för att hon skulle kunna bli människa igen istället. Det satt jag och hoppades på under sista avsnittet, särskillt när man fick se close ups på Stiles och Jackson som visste vad som hänt med Lydia. Men sen så slutade det ju lite annorlunda med en nya alpha. Gillade mycket att det var Alison som fick vara den som besegrade the alpha. Synd att hennes moster dog, visst var hon lite jobbig men hade velat se mer träningssesions med henne och Alison. Men nu får hennes pappa ta över det istället som jag gillar mycket, han är även riktigt snygg!

Två andra karaktärer jag gillar är Derek och Peter. Också med underbar humor särskillt tillsammans med Stiles. Bästa scenen i hela säsongen kan nog vara när Stiles - och ännu en till fantastisk karaktär som tyvärr inte är med så mycket men det är lite en del av hans charm -  Danny skulle göra ett skolprojekt tillsammans och Stiles introducerar Derek som hans kusin Miguel och Derek skulle låna en tröja från Stiles haha!

Synd att Peter dog så snabbt bara. Han var dock inte den snyggaste werewolfen genom tiderna. Väldigt dåliga effekter. Såg lite väl fult ut. Särskillt när han var fullon werewolf och i sista avsnitten när hans ansikte ändrades sig, det såg mest cartoonistikst ut. Men annars en riktigt bra första säsong av denna serie!
Det skulle vara kul att se filmen Teen Wolf från 85 som denna serie är baserad på efter detta.

Bild 1: Nämen vad är det för film i bakgrunden. (Ep 105)
Bild 2: Snygg cinematography och klippning! (Ep 110)

Inga kommentarer: