onsdag 6 april 2011

Control

I lördags såg jag denna helt fantastiska film. Control som är en verklighetsbaserad film om Ian Curtis och hans band Joy Division. Älskar musikfilmer. Och snygga filmer. Och fina, vackra men samtidigt hemska och sorgliga filmer. Riktigt bra biopic! Se den om ni inte gjort det redan, var ju lite efter jag eftersom den kom redan 2007. Maria, här har du en film du ska se i Hannas skola!
I den här filmen är Ian Curtis/Sam Riley sjukt lik Fredrik Wikingsson vissa stunder. Efter denna filmen har jag börjat älska Joy Division också, riktigt bra och vacker musik. Aldrig lyssnat på dem tidigare så filmen blir ännu bättre av att jag upptäckte ett underbart bra band samtidigt.

I söndags tittade jag på en annan verklighetsbaserad film, Friday Night Lights. En fin sportfilm! Och idag när jag hängde med Moa tittade vi på svenska Underbara Älskade. Dem ville ju väl, poäng för det. Men den är ju inte bra. Underligt manus och dåliga skådespelare. Men Sverige i ett nötskal, tyvärr. MED UNDANTAG FÖR ULF MALMROS.

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag tycker faktiskt underbara älskade är en av de få svenska filmer som är bra. Jag tycker skådespelarna gör det bra ^^

Emma sa...

Ja det är faktiskt sant, tjejens karaktär är väldigt onödig i filmen. Väldigt skum. Jag hade typ förträngt henne O.o
Åhå ja! det är nästa helg va? *noll koll* :D Det låter kul!