torsdag 21 maj 2009

Min första lagade tand

I tisdags var hos tandläkaren för en sån där vanlig undersökning. Mamma hade sagt till mig att det kanske skulle kosta pengar även om jag är med i det där grejet och betalar 40 kr i månaden och har gjort det sen inte längre var grattis för mig med tandläkarvård. Så var lite orolig att det skulle bli dyrt. Sen så såg jag efter att hon tagit kort på mina tänder att det blinkade rött så blev lite orolig. Hon sa att det såg grått ut och en annan fick komma och titta på det för hon var inte säker på om det behövdes lagas men den andra som tittade tyckte att jag skulle laga. Blev nästan bara nyfiken då för jag har aldrig borrat innan. Hon frågade om jag ville boka en ny tid eller göra det nu på en gång så jag valde att få det gjort på en gång. Det var bra, annars skulle jag ha gått och grubblat på det ända tills den nya tiden. Sen frågade hon om jag ville ha bedövning eller inte, jag svarade jag vet inte. Hon sa att det bara ilade lite så jag att jag klarade mig utan. Det gjorde inte så ont, var mest obehagligt och ilade som hon sa. Inget jag vill göra ofta kanske. Blev ännu mer orolig över att det skulle bli dyrt, men det blev grattis! Nice! Då fick jag valuta för pengarna jag betalat! ;) Men var rätt stolt när jag var klar att jag klarat min första borrning, haha! Det var allt lite spännande. Även om folk tycker jag är lite konstig för att jag tycker det ;] Sen blev det en liten promenix.

Hemma fick jag ett fint samtal från Moa - Det fanns biljetter till morgonens föreställning av De Tre Musketörerna! Woho! Moa hade sen tidigare en biljett, men nu fanns det flera så slapp hon åka själv också! JippiJippi!

4 kommentarer:

Maria sa...

Modigt att våga borra utan bedövning, vet inte om jag skulle ha vågat det fast jag nästan har bott hos tandläkaren de senaste åren.

Lyckliga er som har sett Johannes igen. :) Jag ska också försöka komma iväg till hösten.

mo sa...

Läskigt det där med tandläkarn. Jag fick ju för mig att jag hade tandvärk sen.. :P

Ja wiiii för Musketörerna! Vill se IGEN IGEN IGEN!

Hanna sa...

Det är väll lässkigare att ta bedövning? Måste man inte ta en spruta i tandköttet då..

mo sa...

Jo det förstås, DET är läskigt tycker jag!