tisdag 4 maj 2010

Rosebud

Det är inga roliga dagar nu.
I min dröm är det fortfarande som förrut.
Livet är så äckligt orättvisst.

Lördagen blev en riktig slappardag. Vaknade tidigt efter typ fem timmarsömn och kunde inte somna om. Så vid elva tiden var jag vaken. Tittade på grejor med Evelina. Micke P hos Fredrik och Filip och KASS film. Spelade lite plump på kvällen, gick ju jättebra. Linnea dödade den äckliga spindeln ovanför min säng. Jag har flyttat in hos Evelina medan Tove är här och hälsar på. Evelina bakade paj som betalning till Linnea. Gott!

Jag tittar på mycket på Dollhouse nu, det är bra. Skönt att komma till en annan värld. Men snart är det slut. Hoppashoppas det kommen en tredje säsong.

Igår var jag på Whale watching med Moa och Tove. Vi såg inga valar denna gång heller. Jag börjar tvivla på att dem faktiskt existerar. Men vi såg mer sjölejon. Och delfiner!
Fina djur! Dem följde efter vår båt jättelänge och simmade precis bredvid och under den. Mysigt!

Nästan på en gång vi kom kom Cliff och hämtade oss. Vi åkte hem till Katie för att ha candy swap. godis party. Alla tog med sitt favoritgodis, förutom jag, Moa och Tove då. För här har dem inte vårt favorit godis, här har dem mest konstigt godis. Vi gissade vem som tagit med vad, förrtum på mitt godis som var det sista så alla visste vems det var. Istället gissade dem av det var och Katie gissade rätt ganska så fort, Starburst. Efter det lekte vi en rolig lek, två och två skulle sitta och prata med varandra och fråga frågor om varandra. Sen ställde Katie frågor hade man rätt fick man poäng. Lalana och jag fuskade bara en smula.. Och jag var jäkligt bra på att chansa. Hade rätt ibland. På frågan om hennes favoritband svarade att jag inte kunde uttala det, och så berättade Lalana att det var Snowpatrol. haha! Det var i alla fall en riktigt rolig kväll!

Idag var det skola igen. Började klockan 15 så det var sovmorgon! :P Ställde klockan på 10.07, Evelina vaknande och frågade:
"Vad är klockan?"
"Tio"
"Sov gott"
Och så somnade hon igen. Jag med.

Lektionen var helt okej. Tittade på Citizen Kane, som är en ganska förvirrande men cool film! Särskillt när man tänker på att den gjordens 1941. Cinematographern Gregg Toland fick testa runt en massa och skapade en massa häfftiga grejor! Och för att visa hur duktig han är (och lite för att ge filmen en aning klaustrofiskt känsla) ser man taken inuti husen väldigt ofta. Där lamporna ofta brukar sitta. Men Mr. Toland hittade andra sätt att ljussätta på. Ja, då vet ni vad jag lärt mig idag ungefär.

Nu blir det mat och Dollhouse!

Inga kommentarer: