måndag 10 mars 2008

Damlagets bästa match någonsin!

Matchen
Vi visste redan innan matchen att det skulle bli en tuff tillställning och visst så blev det. Full fart från första nedsläpp och det tog inte längre än 2 minuter innan vi gör 1-0. Linnea Eliasson som slår in returen på Therese Isaksens skott. Brynäs kvitterar bara minuten senare efter en tilltrasslad situation framför mål. Matchen fortsätter sedan i ett ruskigt tempo och det är stark av tjejerna att hänga med i tempot trots att vi bara är 11 utespelare. Vi gör sedan 2-1 och det av Therese Isaksen då hon kom fri mot målvakten och skjuter pucken mellan armen och benet. Brynäs kvitterar återigen 1 minut senare. Det är två spelsugna lag som bjuder upp till en fin hockey och det är ett tilltäppt spel i mittzon så det blir mycket dump&chase hockey som vi har tränat på i veckan och det ser ruskigt bra ut!

Andra perioden börjar inte bra då Brynäs gör 2-3 redan efter 14 sekunder efter en konstig studs. Men vi biter ihop och kvitteringar kommer i bytet efter, 30 sekunder efter Brynäsmålet. Det är återigen Therese Isaksen som gör målet och det är likt det första då hon återigen kommer fri med målvakten. Det dröjer sedan ända till den 14 minuten innan det blir mål igen och det är Brynäs som gör 3-4. Vi kliver då fram och vi har flera lägen att göra mål men pucken studsar inte riktigt våran väg då. Istället så är det Brynäs som gör 3-5 i 17:e minuten. Matchen slutar också 3-5 och det känns tungt att förlora när vi gör den bästa matchen någonsin. Samtliga spelare är ruskigt bra hela matchen igenom, det är bara den där lilla sista turen vi inte hade idag. Med tanke på det lag som Brynäs har så gör vi det ruskigt bra, Brynäs som är ett hopplock med dom bästa spelarna från många olika lag samt att många av dom tränar med damlaget. Så vi gör en fantastisk match och vi ska absolut vara nöjda med våran säsong.

Matchstatistik
HHC - Brynäs IF 3-5
3-5 (2-2,1-3)
Skott: 12-29 (7-14,5-15)
Målskyttar: 1-0 Linnea Eliasson (Therese Isaksen), 2-1 Therese Isaksen, 3-3 Therese Isaksen.
Utvisningar: Emelie Östlund 2 Min Charging + 2 Min Tripping, Erika Berglund 2 Min Interference + 2 Min Hocking, Madelene Pantzare 2 Min Charging.