måndag 8 juni 2015

Sju månader.

Idag blir Haleybebis SJU hela månader. För sju månader sen nu var vi på vårt bb-hotell på Danderyds sjukhus och visste till eller från. Supertrött, superglad och supernervös. En liten liten bebis skulle vi nu ta hand om och nu är du sju månader.

För varje dag som går blir hon bättre och bättre på att sitta. Har hon något att luta mot, som en kudde, så kan hon ta sig upp till någon slags sittposition själv. Hon kan också sitta rätt länge utan att falla över åt något håll nu. Detta fungerar bäst på mjuka underlag. Hon är riktigt duktig på att vända sig från mage till rygg och rygg till mage nu och rör sig runt på detta viset. Ligger hon i sitt gym dröjer det inte länge förrän hon ligger på golvet istället. Samma när hon ska sova på kvällarna, då far hon runt överallt genom att vända på sig. Från mage till rygg har hon vänt sig väldigt länge. Från rygg till mage vände hon sig första gången den 11:e mars (gick och tittade vilket datum det var i almanackan som vi har i köket på väggen och så skulle jag behöva bläddra tillbaks länge tills jag hittade tänkte jag, på första försöket hittade jag rätt. Bra jobbat mig själv) men sen så gjorde hon det bara några gånger tills för några veckor sen sedan. Först hade hon det krångligt med att inte landa på ena armen. Hon fick lixom inte med den över men nu är hon värsta proffsen :)))))

Senaste veckan har hon sovit lite sämre igen. Fortfarande inte dåligt men under åtta timmar. Nu dock sover hon fortfarande. Så hon har snart sovit 10 timmar denna natt. Vilket är bra för hon sover inte länge på dagarna. 1-2 timmar.

I helgen har vi haft besök av tant Maria igen. Det var skoj. I fredags blev det långpromenad i skogen, i lördags blev det krogbesök igen med ett besök på Barcelona. H som inte sovit mycket innan var trött och ville inte sitta i en stol. Fick hon sitta i någons knä var hon dock nöjd men så trött, så tant Moa fick hålla henne så jag fick äta upp min mat. La ner henne i vagnen och tänkte att P skulle ta en liten promenad med henne så kanske hon somnade men hon somnade innan han hann gå ut. Vi fick också träffa tant Johan igen som var med på middagen. Mycket roligt. Han har öppnat upp sig lite för H men är fortfarande avis på all uppmärksamhet hon får haha :DDDDD P tog med sig H hem sen och vi andra satt kvar. Det var fint att komma ut. Söndagen segade vi oss lite och sen tog vi bussen till Odenplan (där jag har hört att Fredrik bor nu) och gick till stan därifrån (gör nästan alltid det, gratis att åka buss med vagn i Stockholm). Blev ett besök på tgr, köpte bara tre lådor denna gång. Sen slutade Moa jobbet och vi fikade med henne innan Maria skulle åka buss hem igen. Jag, P och H handlade sen lite nödvändiga grejor, postade en spännande grej och for sen hem.
Idag är vi utan P då han jobbar långpass (två jobb två pass). Vi får fira lite med morbror och tant Moa. Och med en smoothie för det är gott tycker Haley som vaknade glad och pigg för en stund sen.

Inga kommentarer: